Кюстендил 
Кюстендил  / netinfo
Подкрепа на 100% за инициативата “Дръвче по дръвче, да живеем по-добре”, на кюстендилката Елица Димитрова, изрази кметът на общината Петър Паунов.

Граждани с кампания за по-зелен и чист Кюстендил - "Дръвче по дръвче, да живеем по-добре"

“Перфектен резултат от инвестираното с години в гражданското общество, оказа се действително, че има хора, които милеят за Кюстендил. Нашите професионални екипи са на разположение за обсъждане на всеки детайл. Трябва да се съобразим не само с искането на замяна на дърветата, а и с какъв дървесен вид да бъде, защото сте свидетели какво се случва с кореновата система, колко плочки вече са променени има и жилищни сгради, които страдат от също от кореновата система на стари дървета, които някога не са били съобразени със средата. Затова трябва да бъде направено по най- добрия начин. Определят се терените, екипите са на разположение и общината аплодира, подкрепя и съдейства”, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.
 
Инициативата “Дръвче по дръвче, да живеем по-добре” на Елица Димитрова, млада майка на 3 деца, цели озеленяване на града, за да могат всички жители и гости да дишат по-чист въздух.
Обмисля се озеленяването да започне от двата триъгълника по ул. Хаджи Димитър, преди и след детската градини, като се планира засаждане на дървета, цветя и храсти.
 
Дарик- Кюстендил