Кметът на Дупница направи първа копка на Център за 815 375 лв.
Кметът на Дупница направи първа копка на Център за 815 375 лв. / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Първата копка на Център за настаняване от семеен тип, направи кметът на Дупница Методи Чимев. Центърът ще бъде изграден на площ от 3 дка, в района на бившите казарми в Дупница. Изграждане на Центъра ще осигури среда за отглеждане, близка до семейната за 14 деца от домовете за медико-социални грижи. Той се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие".
Стойността на безвъзмездната финансова помощ е 815 375, 07лв., а продължителността на проекта е 24 месеца, като срока за изпълнение на строително-монтажните дейности е 5 месеца. Капацитетът на Центъра е 12 постоянно живеещи деца и още две за настаняване по спешност.

Кметът на Дупница направи първа копка на Център за 815 375 лв.
netinfo

Приоритетни за настаняване в дома ще са децата с увреждания, настанени в домовете за деца с умствени и физически увреждания и децата с увреждания над 3 години, настанени в домовете за медико-социални грижи. Изборът на тази целева група се определя от обстоятелството, че те са най-уязвими и са в най-висока степен на социална изолация.
За всяка една от общините, изградили съответната социална инфраструктура, ще бъдат предоставени средства за тяхното разкриване и функциониране в продължение на най-малко 24 месеца.