/ Георги Димитров
В града ще бъде посрещната икона и частица от мощите на Св. вмчк Мина, един от Небесните покровители на града и духовната околия, съобщиха от Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия.

Това ще се случи с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит. На 17 юли от 18.00 часа на площад „Велбъжд“ ще бъде посрещната първо иконата на Свети Мина, а след това и неговите мощи.

90 000 лв. отделя Община Кюстендил за подкрепа на местни инициативи

Тогава ще се случи и молебен, а от 18.30 часа ще започне литийно шествие със светините до храм „Св. вмчк Димитър Солунски“. От 19.00 часа в храма ще се отслужи Тържествена архиерейска вечерня с петохлебие.

На 18 юли от 8.00 часа в храма ще се отслужи Утреня, а след това ще бъдат посрещнати Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викариен епископ на Негово Светейшество Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит.

В 9.30 часа ще бъде отслужена Архиерейска Света Литургия. Празничните мероприятия и богослужения ще бъдат оглавени от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков, в съслужение с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп.
Агенция "Фокус"