Кирил Величков втори на Шипка
Кирил Величков втори на Шипка / Личен архив

Кюстендилският пилот Кирил Величков завърши на второ място в клас Х2 на автомобилното състезание "Шипка". Той даде 12-то време в генералното класиране на този последен кръг от Републиканския планински шампионат.

Кирил Величков с "Хонда Сивик" изостана на секунда и 35 стотни от победителя в Х2 Стефан Панчугов, със същия автомобил. Трети финишира Александър Димитров със "Ситроен Саксо", което обаче се оказа достатъчно да спечели титлата в този клас за 2013 г. Кюстендилският пилот остана 4-ти в генералното класиране за клас Х2, заради липсата на достатъчно участия в шампионата.

"Това беше тавана на възможностите и за мен, и за автомобила ми през тази година, доволен съм. За съжаление липсата на финансиране не ми позволи да участвам в повече от 4 състезания и в крайна сметка това се отрази на крайното ми комплексно класиране в клас Х2. Още един завършен старт и отново щях да съм сред първите трима", каза Кирил Величков.

Той спечели кръговете край Благоевград и Кюстендил и остана втори на „Узана" и „Шипка".
Илия Царски спечели битката на "Шипка", пред Любен Каменов, който пък постави нов рекорд на трасето. С трето време финишира Пламен Камбуров.