Кирил Калфин:БСП хвърля прах в очите на хората
Кирил Калфин:БСП хвърля прах в очите на хората / Дима Кирилова,Дарик радио

Депутатът от ГЕРБ и областен координатор Кирил Калфин отхвърли твърденията на министърът на здравеопазването д- р Таня Андреева, че ГЕРБ не са осигурили средства за ремонт на балнеосанаториума в Кюстендил.
"Оказа се, че министърът не е запознат с бюджета на министерството, което ръководи. Тези 600 000 лв. не само, че са осигурени, но и са в централното управление на Специализирани болници за рехабилитация.Това е хвърляне на прах в очите на хората, възможно е тези пари да са изразходвани за нещо друго", коментира Калфин.

Както по време на предизборната кампания, така и сега Калфин показа договорите за осигурените суми, връчени официално от президента.
"От Специализирани болници за рехабилитация ни изпращат писмо, в което пише, че община Кюстендил е одобрена за финансиране по Международен фонд Козлодуй с дата 25. 07. 2012 г. И още договор подписан от президента за 734 815 лв. и друг договор от 11.03.2013 г. за предоставяне на целева субсидия за капиталови разходи в размер на 600 000 лв. за основен ремонт на сграден фонд".
"Когато цифрите говорят и боговете мълчат.Парите са в централното управление на болниците, някой трябва да се разпореди да бъдат преведени. Тогава лично аз не се разпоредих за това, защото бяхме в предизборна кампания", заяви още Калфин.