Кирил Калфин: Подкрепям исканията на кмета Петър Паунов
Кирил Калфин: Подкрепям исканията на кмета Петър Паунов / Дарик,архив

Като ползотворна определи проведената среща при кмета на Кюстендил Петър Паунов, депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин. На нея присъстваха депутатите Мая Манолова и Кирил Калфин, областният управител Иван Каракашки и председателят на ОС Иван Андонов, и бе обсъдено развитието на община Кюстендил.
"Аз изцяло подкрепям предложенията постъпили от кмета. Разбрахме се, с каквото имаме възможност да помагаме за изграждането на обекти, привличане на инвестиции, както и подпомагане на проектите на общината. В момента Кюстендил изостава в инвестициите и откриването на работни места, както и изграждане на инфраструктурата", заяви Калфин.
Сред обсъдените въпроси е бил и този за включването на общината в програмата за селските райони.
"Необходимо е да се задействаме по министерствата и ведомствата. Трябва да отделяме повече време за Кюстендил и региона. Показателно за тази програма е, че тези общини, които работят с тази програма са по- добре устроени, особено в инфраструктурата", допълни депутатът от ГЕРБ. За пример той даде община Невестино, като според него селата от тази община са в по- добро състояние от кюстендилските и дупнишките, благодарение на европроектите.
На срещата бе коментиран и въпроса за изграждането на филиал на ЮЗУ "Неофит Рилски" в Кюстендил.
"Едно такъв филиал е една голяма стъпка за Кюстендил. Категорично заставам зад това нещо", каза още Кирил Калфин.