Изборите в Грамаждано и Нов чифлик на съд
Изборите в Грамаждано и Нов чифлик на съд / netinfo

  Загубилият изборите за кмет на село Нов чифлик Кирил Васев оттегли жалбата си срещу изборните резултати. Повторното броене на бюлетините в Административния съд потвърди записаното в протокола, Димитър Рахталиев печели 66 гласа срещу 62 за опонента му Кирил Васев.

  "При оформянето на протокола за изхода от първия тур на изборите в село Грамаждано е допуснато формално нарушение на Закона, резултатите са поправени на ръка от тримата членове на комисията, които са носили документите в ОИК", заяви адвокат Васил Иванов за Дарик радио. Той представлява кандидата за кмет Румен Тасков.

  Първоначално в протокола е записано, че за Тасков са гласували 34- ма души, после цифрата е поправена на 33, колкото има и третия в класирането, така в Грамаждано на втория тур имаше трилотаж.

  "Повторното броене на бюлетините в съда днес показа наистина резултат от 33 гласа за Тасков, но Закона е нарушен от тези трима членове на секционната комисия и изборите трябва да се касират, и да се назначат нови", каза адвокат Иванов.

  Делото гледа председателят на Административния съд Галина Стойчева.

  На втория тур в Грамаждано спечели Милан Иванов със 107 гласа, пред Иванка Миленова с 46 и Румен Тасков с 40 гласа.