Иван Христов: Кметът на село Граница ме тероризира, нямам намерение да посягам на децата му
Иван Христов: Кметът на село Граница ме тероризира, нямам намерение да посягам на децата му / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

74- годишният Иван Христов определи като, цитирам- "абсолютно неверни", твърденията на кметът на село Граница Лъчезар Гергов, че е заплашвал децата му.
"Гергов извършва непрекъснато терор над мен и семейството ми. На 20.11.2012 г. ми унищожи 2 кошера с пчели, изсуши ми много плодни дръвчета, доказано е с постановление от прокуратурата. Доведе тяхната общинска полиция и ми съставиха акт от 150 лв., затова че съм паркирал пред портата си ремарке за лека кола, метър на метър, при положение, че в селото е пълно с товарни автомобили и строителни материали по тротоарите. Самият кмет е паркирал 3 трактора на улицата, където живее, но за него няма контрол", каза пред Дарик Иван Христов, който дойде в офиса ни, за да потърси правото си на отговор.
Христов се оплака, че кметът на Граница пуска жалби в общината, като твърди, че къщата на семейството му, която е на 170 години е незаконна. " На 5- ти този месец се прибирахме със съпругата ми от града, слизам да отварям портите, а той стои наблизо и казва че щял да бутне къщата ни и оградата. Това не се издържа. И аз му казах, престани с обидите, аз нещо направил ли съм ти, но това твоето е нетърпимо, както и аз имам семейство и деца и ти ме тормозиш, и ти имаш и ако трябва, и аз ще те тормозя, но що се отнася до физическа саморазправа и дума да не става", заяви 74- годишният жител на Граница.
Иван Христов е убеден, че конфликтът е заради това, че той е подавал няколко жалби до полицията и прокуратурата, свързани с неработещата детска градина в селото.
"Аз видях как той и предшественика му Шукеров разграбиха детска градина за стотици хиляди левове. Детската градина бе с 80 легла, плувен басейн, спортна зала, столова и не само я разрушиха, а я и запалиха. Подадох жалби и затова, че са викани с кмета Паунов и Камен Шукеров да дават обяснения, той ме заплаши в пияно състояние, че ще ме прати в гробищата. Това неговото е нетърпимо", коментира Иван Христов.