/ netinfo
Близо 60 деца от Детска градина „Зора“ град Дупница участваха в урок по Горска педагогика, организиран от експерти от Регионална Дирекция по горите-Кюстендил.

Горски инспектори от РДГ Кюстендил проведоха занимания с деца от Детска градина Зора
netinfo


„Инициативата има голям интерес, темите на лекциите са съобразени с възрастовите групи, като нашето желание е да провокираме в децата още от малка възраст да проявят интерес към опазването на горите“, посочи инж. Здравчо Тодоров директор на Регионалната дирекция.

По време на обучението малчуганите имаха възможност да научат за различните видове дървета, какво трябва да направят, за да не замърсяват природата и как да се грижат за опазването на всички обитатели в гората. 

Eксперти от РДГ-Кюстендил проведоха обучение с ученици

Инж. Мария Христова, експерт лесовъд в РДГ Кюстендил показа на децата интересни дървета, който малчуганите оприличаваха на герои от анимационни филмчета. Участниците в урака имаха възможността да се включат в много забавни игри, като една от най-интересните за тях бе „Млад огнеборец“, с която игра децата показаха безупречна точност при потушаването на горски пожари.
 

Горски инспектори от РДГ Кюстендил проведоха занимания с деца от Детска градина Зора
netinfo


Согромно желаниемалчуганите засадиха засадиха две дръвчета червен дъб, като обещаха на  лесовъдите да се грижат за тях. Всички деца получиха семенца от черен бор, шишарк, лакомства и много други предметни  награди, подсигурени от Югозападно държавно предприятие-Благоевград.