Форс 1992 спечели купа Кюстендилска пролет, пред погледа на бащата на таекуондото
Форс 1992 спечели купа Кюстендилска пролет, пред погледа на бащата на таекуондото / netinfo

Кюстендилският таекуондо клуб "Форс 1992" спечели купа "Кюстендилска пролет", с актив от 17 медала, от които 6 златни, 8 сребърни и 3 бронзови. Втори се класира "Сун-кри"-Ботевград, а третото място разделиха "Гладиатор"-Дупница и "Хемус"-Горна Оряховица.

В 12-то състезания за купа "Кюстендилска полет" участваха над 100 състезатели от 12 клуба от страната. Гости на приятелския турнир бяха бащата на таекуондото Валери Найденов и президентът на федерацията Валентин Трънски. И двамата заявиха, че последното общо събрание и избора на новия президент Андрей Георгиев се оспорват в съда, "защото има нарушения и с криминален оттенък".

"Форс 1992" спечели купа "Кюстендилска пролет", пред погледа на бащата на таекуондото
netinfo
"Всичко идва от типичното желание на българина за вождизъм. На някои хора им трябваха визитки за да се разхождат по света. Не може да се съсипва един спорт по този начин, а най-важни са децата и ние ще продължим да работим за тях. Тук е 80% от националния отбор", коментира Валери Найденов.

Шампиони за "Форс 1992" станаха Таня Стефанова при жени 57 кг, Катрин Гинова в категория 67 кг, Димитър Диков при младежи 59 кг, Ради Коев в категория 63 кг, Костадин Николов при кадети +65 кг. Ради Коев спечели златен медал и на "пумсе".

"Форс 1992" спечели купа "Кюстендилска пролет", пред погледа на бащата на таекуондото
netinfo

Най-интересната среща бе на финала на турнира. Играещият треньор на кюстендилския клуб Красимир Стоименов излезе срещу Цветолюб Илиев от "Сун-кри", в категория до 68 кг при мъжете.

"Краси загуби иначе равностойния двубой, но по мое настояване той не игра за победа, а за публиката. Казах му да играе атрактивно и наистина залата изпадна в еуфория", коментира за Дарик президентът на "Форс 1992" Бисер Христов.

"Форс 1992" спечели купа "Кюстендилска пролет", пред погледа на бащата на таекуондото
netinfo