/ Дарик - архив
Двама пияни шофьори постигнаха споразумения с прокуратурата, които Районен съд-Кюстендил е одобрил от началото на месец ноември. Те получават условни присъди, с 3- годишен изпитателен срок и лишаване от правото да управляват МПС за определен период от време.

Подсъдимият Р.Д.Ц., се признава за виновен в това, че на 23.10.2017 г. в с. Николичевци, в посока към с. Скриняно, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел Астра“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.88 на хиляда.

Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 НК се отложи за изпитателен срок от 3 години.
Пияният шофьор ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 1 година и 6  месеца.
 
Окръжна прокуратура – Кюстендил протестира условна присъда за майка и дъщеря, занимавали се с лихварство

Подсъдимият В.С.И., се признава за виновен в това, че на 29 октомври в Кюстендил, в района на кв. “Въртешево“ е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген Голф“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.56 на хиляда.

Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 НК се отложи за изпитателен срок от 3 години.
Хванатият да шофира пиян ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 1 година и 9 месеца.
 
Дарик- Кюстендил