/ Дарик- Кюстендил
"Община Дупница е с разработен план за интегрирано развитие до 2027 година". Това съобщи Христо Апостолов, пресаташе на Общината.

По думите му планът е от 240 страници и е внесен в Областния съвет за развитие на област Кюстендил. Стратегическият документ, в който са разписани аспектите за социално-икономическото развитие на общината е приет от страна на Общинския съвет в града, той е внесен и в Областния съвет.

В Кюстендил са одобрени важни проекти, свързани с битовите отпадъци

От 52 общини в Югозападен регион - едва 14 са приели своите планове, като Дупница е една от тях. Новият задължителен момент е съвместното участие с други общини. Без значение съседни или не, всяка община участва с до 10% от бюджета на Плана“, каза Христо Апостолов.

След проведените анкети, обсъждания и предложения от граждани, основните аспекти са разпределени: градска среда - облагородяване на жилищни квартали, ремонт на улици; образователна инфраструктура - ремонт на училища, детски градини; здравеопазване - закупуване и оборудване на медицинска апаратура, ремонт на сградите; туризъм и други.
Агенция "Фокус"