/ iStock/Getty Images
Кметът Петър Паунов посочи, че общинската администрация работи по създаването на организация по предстоящата масова ваксинация
Плакет в знак на благодарност за работата на медицинските екипи по време на пандемията от коронавирус получи на днешната сесия на Общинския съвет в Кюстендил директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков. Почетният знак му беше връчен от председателя на ОбС Михаела Крумова.

"Бяхме изправени в изключително трудна ситуация. Трябваше да се направи преструктуриране в болницата, да се сформират екипи, с които да можем да преглеждаме и настаняваме за лечение тежко болни.

В тази ситуация към болницата потекоха дарения от физически лица, от фирми, от представители на местната и държавната власт", каза д-р Величков. Той посочи, че най-тежкият пик на заболяването е бил през месеците ноември и декември на миналата година.

През ноември през здравното заведение в града са преминали 245 човека в тежко състояние от коронавирсуна инфекция, а през настоящия януари през болницата до момента са преминали около 150 души.

"Двеста и петдесет служители на здравни заведения от община Кюстендил вече са ваксинирани, а 65 от тях са получили и втората доза от ваксината", каза още д-р Величков.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, че общинската администрация работи по създаването на организация по предстоящата масова ваксинация, като е готова да предостави и сгради на учебни заведения за извършването на манипулациите.
БТА