Д- р Иван Ибришимов за преференциите и мандатите: Гласуваш за едно, а получаваш друго
Д- р Иван Ибришимов за преференциите и мандатите: Гласуваш за едно, а получаваш друго / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Кандидатът за депутат получил много преференции в Кюстендилски избирателен район, д- р Иван Ибришимов благодари на всички хора, които са го подкрепили и на всички, които излязоха да гласуват. Д- р Ибришимов получи 2 201 преференции.
"За съжаление такъв е закона, защото тези преференции не ми дават предимство да вляза в 43- то Народното събрание. Това обаче оставя в мен едно морално удовлетворение, явно хората са оценили това, което съм работил през тази една година като депутат в 42- то НС. Това е една морална подкрепа, която ми дава сили да влизам в нови битки и предизвикателства занапред. Това е един потенциал от избиратели, които са застанали зад мен, извън партийните гласове, защото в партията не сме работили за преференция. Всичко това, което ме е подкрепило е извън партийните гласове и това е един добър личен резултат за мен", каза пред Дарик радио д- р Ибришимов. Той изрази разочарованието си от резултата на БСП- Лява България в страната и областта.
"Не очаквах такава победа за ГЕРБ, защото както аз така и Мая Манолова сме казвали не веднъж, че това, което свършихме за 1 година не е свършено от други депутати за 1 мандат. Явно хората имат отношение към партията, което е най- вече, заради водената от нас коалиционна политика през тази 1 година", заяви д- р Иван Ибришимов.
Вторият в листата на БСП коментира и варианта, ДПС да има за първи път в историята си депутат от Кюстендилски регион.
"Това потвърждава за пореден път, че не винаги закона е справедлив. Хората това ме питат 2 дни- Какво става докторе, гласуваш за един, а получаваш друг? Нямам нищо против мюсюлманското население и Александър Методиев, но се получава така, че масово хората в областта са гласували за едно, а получават друго", заключи д- р Ибришимов.