Адвокатите от Кюстендил настояват да са с клиентите си пред нотариус и съдия- изпълнител
Адвокатите от Кюстендил настояват да са с клиентите си пред нотариус и съдия- изпълнител / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

За основна промяна на Закона за адвокатурата настоява Адвокатска колегия- Кюстендил. Инициативата ни е от година и половина и е съвместна с колегите от Адвокатска колегия- Благоевград, каза председателят Васил Иванов.

"Необходими са промени и в Закона за нотариусите. Нотариусът трябва да е арбитър в един правен спор, а сега той изготвя документите, които сам подписва. Трябва ние да ги изготвяме- адвокатите и да бъдем с клиентите при нотариуса.Настояваме за промени и в Закона за частните съдебни изпълнители, те също могат да извършват действия без присъствието на адвокат, така се нарушават права", коментира Васил Иванов. Той допълни, че никой без висше юридическо образование не трябва да извършва юридически услуги. Примерът, който даде адвокат Иванов е свързан със Счетоводните къщи. "Те извършват дейностите ни по търговския регистър", коментира председателят на Адвокатска колегия- Кюстендил.