/ Влади Владимиров
Регионалната програма за заетост в област Кюстендил ще бъде финансирана с 256 642 лв. и ще осигури заетост за 64 безработни лица. Тя бе приета днес на заседание на Областната комисия за заетост, председателствана от зам.- областният управител Райчо Цветин.

Регионална програма за заетост
Влади Владимиров

Регионална програма за заетост
Влади Владимиров
 

“Програмата предвижда 6-месечна заетост, като е предвидено да стартира от юни месец. По предварителни сметки ще се съберем за заетост на 64 лица и тази бройка отговаря на подадените заявки от общините в област Кюстендил и Областна администрация.

Започва процедура по изработването на Регионални програми за заетост 2019 г.

Приоритетно ще се наемат лица от уязвимите групи на пазара на труда - младежи до 29 г., продължително безработни, лица с основно и по- ниско образование. Ще работят в сферата на комуналното и битово обслужване, поддръжка на пътища , градинки”, коментира пред Дарик директорът на Бюро по труда- Кюстендил Юлияна Хаджиева.

Регионална програма за заетост
Влади Владимиров

Наетите по Регионалната програма за заетост ще получават минималната работна заплата- 560 лв. и ще бъдат на пълен работен ден за период от 6 месеца. Работодатели от частния сектор не са проявили интерес към регионалната програма, тъй като те бяха допуснати до ОП "Развитие на човешките ресурси".
Дарик- Кюстендил