Областта вече е в червената зона за коронавирус
14-дневната заболяваемост в област Кюстендил е 420,17 на 100 хил. души население, съобщиха от Областния оперативен щаб.

За изминалото денонощие новите положителни проби за коронавирус са 31. Новозаразени лица има в общините: Дупница - 17, Кюстендил - 11, Бобов дол - 2 и Сапарева баня - 1.

31 нови случаи на COVID-19 в Кюстендилско

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 33-ма души. Трима са на интензивно лечение. В COVID отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 27 лица.

Трима са на интензивно лечение. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“ - Дупница са настанени за лечение 37 пациенти.

През изминалото денонощие има починали трима души. През вчерашния ден в областта са имунизирани 307 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл са 31 319.

Епидемиологичната обстановка в област Кюстендил и действията на контролните органи в процеса на спазване на наложените мерки са били обсъдени на работна среща между регионалните институции и областния управител на Кюстендилска област, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По данни на Регионалната здравна инспекция областта вече попада в червената, а не в тъмночервената зона по заболеваемост. В тъмночервената зона остава само община Рила, а община Трекляно е дори в жълтата зона.

СЗО: Няма съобщения за смъртни случаи от щама Омикрон

По данни на РЗИ в момента има спад на новозаболелите в областта. От там отчитат, че на домашно лечение в момента са 875 човека, а под карантина са 632-ма. До този момент на територията на областта са излекувани над 12 400 души, общо диагностицирани от началото на пандемията са 14 262 души, а починалите са 774.

Със завършен ваксинационен цикъл са 31 319 души или 29,65 процента от жителите на областта. Ръст на имунизираните от педагогическия и непедагогическия персонал в детските и учебните заведения в областта, в сравнение с предходния месец, са отчели от Регионалния инспекторат по образование.
Агенция "Фокус"/БТА