Това не е първото посегателство срещу един от символите на града
Само дни, след като беше ремонтиран един от символите на Димитровград - надпис с името на града, той отново беше разбит.

Видео от охранителни камери показва, как мъж, който върви с две бутилки в ръце рита и разбива част от надписа.

За да разбие една от буквите са му необходими само около 2 минути. Това се случва само дни, след като надписът е изцяло възстановен след няколко подобни прояви.

Започна ремонт на надписа „Димитровград“ (СНИМКИ)

„Нямам обяснение на случващото се. Това е едно от емблематичните места в града и е любимо място на гражданите на Димитровград. Надписът беше поставен преди две години.

Но това не е първото посегателство върху надписа. Само преди седмица пет от буквите бяха демонтирани, възстановени и върнати на мястото си”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на града Иво Димов.

По думите му, всяка една подобна вандалска проява е свързана с публични средства, които излизат от местната хазна и се плащат от всички данъкоплатци. Предишната поправка на надписа е струвала около 5 000 лева, които са били платени от местни фирми.

„Следващата седмица ще бъдат поставени заграждения зад самия надпис, за да ограничим достъпа и да спрем подобни прояви. Има над 30 камери, които са поставени в централната част на града”, посочи Димов.

Вандалът е бил заловен именно благодарение на видеонаблюдението. Той е криминално проявен мъж на 31 години, който миналия петък е получил присъда за подобна проява – вандалство и кражба. „Реставрираната буква ще бъде поставена на мястото си в сряда заедно с ограждението”, заяви градоначалникът.
nova.bg