/ Община Димитровград
На зрелищно магично шоу ще е домакин Димитровград утре - 26 май, от 18:00 часа, в лятната читалня на библиотеката „Пеньо Пенев“. Там по покана на димитровградския фокусник Теос ще гостува един от най-големите съвременни илюзионисти Йордан Янев-Зайн.

Той ще представи своя роман, озаглавен „Целувката на сатаната“ и магията, като част от литературата. След презентацията двамата са подготвили и специално магично шоу, което е финално за творческия сезон "Магията е навсякъде" на Теос.

За 27-годишния бургазлия Йордан Янев-Зайн Теос разказва, че има дарбата да чете мисли, да внушава мисли, да хипнотизира, да издигне човек във въздуха, да реже глави, а после да ги връща обратно.

От 6-годишен учи фокуси и към днешна дата има стотици участия в страната и чужбина. Заема централна роля в спектакъла "Царицата на магията" на сцената на НДК, където се събират най-добрите илюзионисти на България. Последно работи в Макао, Китай.

Книгата „Целувката на сатаната“ започва да пише, когато е на 16 години, а в нея има и фентъзи, и криминале, и трилър, и любовна история.

Входът за представянето утре е свободен. Организатори са общината, Детският и младежки център, градската библиотека и историческият музей.