За трети път тази година търсят с конкурс шеф на болницата в Димитровград?
За трети път тази година търсят с конкурс шеф на болницата в Димитровград? / DarikNews, архив

51 докладни записки включи в проекта за дневен ред на предстоящата на 26 септември сесия на общинският съвет председателският, който заседава днес. Сред тях не фигурира проектът на общински план за развитие в периода 2014-2020 г. Кметът Иво Димов обаче внася за пореден път предложение за обявяване на процедура за конкурс за възлагане управлението на болницата „Св. Екатерина” след провала на проведените два такива. При одобрение от съветниците на процедурата, тя ще е трета в рамките на тази година. Първият конкурс се провали, тъй като от кандидатствалите двама в крайна сметка единият се отказа и остана само настоящият управител д-р Здравко Наков. При втория конкурс за спечелил го бе обявен д-р Християн Стойков от Пловдив, но местният парламент не прие направеното от комисията класиране.

Приемане на наредба за управление на общинските горски територии и утвърждаване на ценоразпис за продажба на дървесина, придобита от тях и годишен план за ползването й през тази година, предлага още той. Вносител е и на докладната за съществуването на паралелки с ученици под минималния брой.

Продажба на общински жилища, предоставяне на имоти за нуждите на читалища, общинско помещение за клуб на партия „Атака”, промяна в предназначението на имоти и промени в общински наредби са част от акцентите в дневния ред.

 

Декларация за достъп  до култура на младите хора внася Калина Монева. Катя Панева внася докладна за финансирането на одобрените за ин витро двойки от общината. Вълчо Митрушев е автор на докладна за включване в национална кампания за създаване на филм за съдбата на тракийските бежанци, Диян Георгиев предлага да бъдат отпуснати средства за ремонт на храма „Св. Троица” в село Скобелево, а Калина Монева и Бончо Димитров- за завършване на паметната плоча на загиналите войници от село Раковски в Балканската, Първата и Втората световни войни. Обезопасяване на пътното платно в отсечката от село Крепост до автобусната спирка на пътя Хасково-Димитровград, е друго от предложенията, които димитровградските съветници ще обсъждат.