Харманли посреща поети с китара от цялата страна
Харманли посреща поети с китара от цялата страна / Сакар Нюз
32-то издание на най-стария бард фест „Поетични струни“ започва днес в Харманли, като ще продължи и утре. Поети с китари от страната пристигат за пореден път в града на Белоногата. Официалното откриване е от 17:30 часа в Културен център-Харманли. Програмата предвижда срещи с композитора Асен Масларски и поета Ивайло Балабанов, концерт  на Красимир Йорданов, Бойко Беров, Пени Ставрева, Владимир Владимиров, Виктор Макаров, „Групата“-Стоян, Юли и Тони, както и рецитал на Геновева Цандева и Бойчо Иванов.

Утре от 11:30 часа ще бъде открита паметна плоча на Гриша Трифонов в родната му къща на ул.“Хр.Ботев“ в Харманли. Основоположникът на "Поетични струни" си отиде през 2015 г. след тежко заболяване.

В програмата на ПОКИ 2018 през втория ден са предвидени представяне на книгите на Роберт Леви “Дромомахия” и “Животът няма втора половина” на Христо Карастоянов, както и стихове и песни от Ивайло Диманов, “Сбогом Самота”.

От 18 часа фестът продължава с изпълнения на Асен Масларски, Александър Мартинов, Георги Климов, Михаил Миновски, Невен Кидеров, Росен Сеновски и “Точка БГ”.