Вадят от експлоатация двата котела на ТЕЦ „Брикел” от 3 май
Вадят от експлоатация двата котела на ТЕЦ „Брикел” от 3 май / снимка: DarikNews.bg, архив
Загиналият при аварията в гълъбовския ТЕЦ „Брикел“ този следобед мъж е 44-годишният Сашо Митков Недев от симеоновградското село Тенево, потвърди кметът му Илияна Асенова. В този момент тя е в дома му, при неговите близки. Семейството има две дъщери, като едната е в 11 клас, а другата ще е абитуриентка. Мъжът започнал работа в ТЕЦ-а съвсем скоро, преди около десетина дни, по информация на Илияна Асенова.

Четиримата ранени при аварията също са от с. Тенево, като по думите на кметът му най-тежко е пострадало 20-годишно момче, настанено в болницата в Стара Загора. Между петимата няма родствена връзка. Според това, което знаят в село Тенево, те са работили за външна фирма, най-вероятно, без трудови договори.

Кметът на община Симеоновград Милена Рангелова коментира, че на първата предстояща сесия ще предложи местният парламент да отпусне финансова помощ на петте семейства, тъй като са хора, които трудно ще посрещнат разходите.

Петимата мъже са влезли да чистят сероочистващата инсталация . Върху тях е паднала натрупана гипсова субстензия от тавана. На мястото на инцидента са представители на Инспекцията по труда, дежурният следовател, окръжният прокурор и полицията.