Със 143 дръвчета с имена на деца продължава Алеята на живота в Димитровград
Със 143 дръвчета с имена на деца продължава Алеята на живота в Димитровград / Darik News, архив

Със 143 дръвчета ще продължи днес Алеята на новия живот в димитровградския парк Марица. Залесителната акция със символичен характер по традиция е на Цветница и е с начало 10 ч., в североизточната част на парка. 143-ма родители на родени през 2014-а година деца са заявили в общинската администрация желание да се включат в инициативата, която се организира за пета поредна година. 170 са осигурените от „Каолин” фиданки- кедър и кипарис. Дружеството е партньор на общината от възникване на идеята на Алея на новия живот и всяка година осигурява необходимите дръвчета. Табелки с имената на децата, грамоти и магнити за тях са подготвили от общината. Любимите герои на децата Мечо Пух и Мики Маус ще ги радват по време на еко инициативата днес, а в началото на парк Марица ще бъдат разположени батути за забавления, информират от общинската администрация. Изненада тази година ще е ефектна огромна рамка, с която всички желаещи могат да си направят снимка за спомен, издават в аванс от общината.

За първи път тази година родители, участвали в инициативата в предходни години, чието дръвче е изсъхнало, имат възможност да засадят ново. Ангажимент и отговорност на родителите е да се грижат за дръвчето с името на детето им, припомнят от общинската администрация.

463 бяха изпратените покани до родителите на деца, родени през 2014 г. в община Димитровград за засаждане на дръвчета в т. нар. Алея на новия живот.

 

567 дръвчета има до тази година в димитровградската Алея на живота. 120 млади семейства от общината се включиха в инициативата през 2014 г. и засадиха фиданка с името на своите деца, родени през 2013 г. Инициативата стартира през 2011 г. в парк Марица, където началото на алеята бе положено със 171 дръвчета. Тя продължи с още 136 през 2012 г. и 140 фиданки в 2013 г. За петилетката от старта на инициативата Алеята на живота обхваща вече близо 7 дка, изчислиха от община Димитровград.