Шефът на Пайнер се оттегли от първата позиция в листата на ГЕРБ
Шефът на Пайнер се оттегли от първата позиция в листата на ГЕРБ / netinfo
Шефът на „Пайнер” Митко Димитров оттегли кандидатурата си за водач на съветническата листа на ГЕРБ в Димитровград.

Членството ми в ГЕРБ не е мотивирано от лични интереси, не търся облаги и постове, за мен това е гражданска позиция и отговорност, обяви Митко Димитров след заседание на общинското партийно ръководство в Димитровград, на което и самият той е член. Димитров е получил отново подкрепата на колегите си, но е решил че ще се съобрази с препоръката на Бойко Борисов и ще оттегли кандидатурата си за водач на съветническата листа. Шефът на „Пайнер” отказа да коментира реакцията на Бойко Борисов срещу номинацията му и заяви само, че уважава качествата и преценката на Борисов и щом така е по-добре за ГЕРБ е готов да се оттегли, не се чувства обиден и ще пръдължи да работи за партията. Митко Димитров подчерта обаче, че фирмата му е на европейско ниво и той от години  е сред най-големите данъкоплатци в Хасковска област.

Съветническата листа на ГЕРБ в Димитровград все още не е готова, но Митко Димитров не отхвърли възможността, ако колегите му го включат в нея и предложението им бъде утвърдено от Изпълничелната комисия и Бойко Борисов все пак да участва в изборите за съветници и без да е водач.

Шефът на „Пайнер” беше и една от основните номинации на общинската организация за кандидат на ГЕРБ за кмет в Димитровград. Заради ангажираността си в бизнеса обаче той сам оттегли кандидатурата си и днес благодари за разбирането кам мотивите за отвода му, което са проявили общинското и областно ръководства на ГЕРБ и лично Бойко Борисов.

Освен член на общинското партийно ръководство шефът на „Пайнер” Митко Димитров е и един от учредителите на ГЕРБ.

Позицията на Митко Димитров чуйте в прикачения файл