Шефът на Криминална и кметът на Баните официално откриха обновения полицейски участък
Шефът на Криминална и кметът на Баните официално откриха обновения полицейски участък / Снимка: МВР - Хасково

Директорът на Главна дирекция „Криминална полиция“ Константин Титянов и кметът на Община Минерални бани Мюмюн Искендер прерязаха лентата на обновения полицейски участък в селото. Досега служителите в изнесената структура на РУП - Хасково ползваха 3 стаи в кметството. Сега те ще разполагат с 6 помещения в друга административна сграда, предоставена им безвъзмездно с 4 паркоместа.

Средствата за ремонтирането и оборудването на обекта са осигурени от Община Минерални бани. Общината успя да приключи ремонта за около 4 месеца и предостави безвъзмездно етаж от постройка с площ 193 кв.м на Областната дирекция на МВР - Хасково със срок на безвъзмездно ползване за 10 години, съобщи кметът на Общината Мюмюн Искендер.

Полицейския участък обслужва 12 кметства с 14 села. Населението, за което отговарят единайсетте служители на реда, е около 7 000 жители.

На церемонията по откриването присъстваха директорът на ГД ”Криминална полиция” Константин Титянов, ръководни служители от ОДМВР и общински съветници. Освещаване на обекта и благослов за здраве на полицейските служители и огнеборците извърши свещеник Серафим.

„Благодаря за разбирането и отношението към полицейския труд. Тези прекрасни условия ще допринесат за ефективността на работата, а оттам и за средата за сигурност на жителите”, заяви директорът на ГД ”Криминална полиция” Константин Титянов.

При прерязването на лентата, директорът на Областната дирекция Ангел Цанков благодари за новата придобивка и подчерта, че усилията и подкрепата на Общината са допринесли за модернизацията на участъка, което ще допринесе за ефективността в обслужването на гражданите и грижата за тяхната безопасност. Цанков допълни, че реновирането на участъка е в резултат на доброто партньорство между полиция и местна власт.