С превантивна кампания борят ало измамите в Димитровград
С превантивна кампания борят ало измамите в Димитровград / Darik News, архив

Превантивна кампания заради зачестилите телефонни измами стартира от днес в пенсионерските клубове на община Димитровград. Организатори са администрацията й, съвместно с местното управление на полицията. Целта е възрастните хора да бъдат предупредени за престъпните схеми, по които действат ало-измамниците.

Първите срещи на полицейските инспектори и хората от третата възраст са днес в селата Скобелево и Сталево, от 11 часа. В 14 часа- в село Ябълково, а в 15.30 ч. в село Крум, съобщават от община Димитровград. Срещите ще продължат и в останалите населени места.

От полицията в Димитровград канят възрастните хора да присъстват на тези срещи. Преди дни отправиха апел и към младите хора да предупреждават своите баби и дядовци да не дават по никакъв повод пари на непознати, които им звънят по телефона.

От димитровградското управление приканват пенсионерите да не се доверяват и при подобно обаждане да отидат на място в полицейско управление или да сигнализират на дежурния телефон 0391/6 33 21 или на спешния телефон 112.

Последният случай на телефонна измама в Димитровград е от миналия петък, когато възрастна жена хвърли през терасата 13 000 лв., посъветвана да го направи от мним полицай.