/ iStock/Getty Images
С панихида в Симеоновград бе отбелязана 10-годишнината от т. нар. "Черен Великден", когато при катастрофа в града край Марица малко преди настъпването на Възкресение Христово, шестима младежи бяха убити.

Заупокойната молитва се е състояла на мемориала "Шестте Великденски ангели" срещу лобното място на тийнеджърите на възраст от 17 до 19 години.

Заедно с опечалените семейства на загиналите Трифон Трифонов, Яница Бойчева, Мелин Зеид, Евгени Атанасов, Георги Георгиев и Красимир Марков, паметта им са почели десетки жители на Симеоновград. Сред присъстващите са били областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

Шест рисунки, на които са изобразени ангели, получиха родителите на загиналите от ученици от село Победа.

При инцидента преди десетилетие пияният и неправоспособен шофьор Данаил Георгиев се качи със скорост над 130 км. в час на тротоара и се вряза с лекия автомобил в групичката младежи, тръгнали да се черкуват. Той бе осъден на 12 години затвор. Неговият братовчед и спътник Живко Желев, който му дал ключовете от колата, бе наказан със 7 години затвор.


 
БТА