Почитат паметта на убитите при катастрофа 6 деца от Симеоновград
Почитат паметта на убитите при катастрофа 6 деца от Симеоновград / netinfo

Две години от смъртта на Красимир, Мелин, Яница, Гошо, Трифон и Евгени от Симеоновград се навършват днес.  В памет на децата, които загубиха живота си, прегазени на тротоара от пиян шофьор, техен връстник, ще бъде открит мемориал.

„Искрено се надяваме, че паметникът, който напомня за трагично загиналите ни деца по шестте колони, шестте алеи, шестте пейки, шестте струи на шадравана, поставен в центъра на мемориала, както и дърветата, които са по шест от всеки вид, ще напомнят не само на нас за тежката и непреодолима загуба, а и на всички съграждани и участници в движението, че безразсъдното поведение на пътя би могло и в много от случаите довежда до фатален край", казват почернените родители.

Мемориалът е изграден изцяло с дарителски средства, както и  с моралната и трудова ангажираност на много хора от Симеоновград. Откриването на мемориалния паметник ще се състои от 11:30ч. на ул. Съединение в гр. Симеоновград, на мястото, където бе прекъснат земния път на децата. Родителите на погубените младежи приканват всички, които имат възможност, да се присъединят към тях на тази дата, за да почететат още веднъж паметта на децата им и по този начин да се покаже непримиримостта към нарушенията на правилата за движение по пътищата.