/ Dariknews.bg, архив
20-годишен хасковлия е установен за серия от кражби. В края на миналия месец, познайникът на полицията е проникнал през незаключени врати и прозорец в три частни жилища в Хасково. От там е задигнал лаптоп, мобилен телефон и 5-грамов златен синджир. Младежът признал за деянията си и посочил къде е продал инкриминираните вещи.

Обират хипермаркет в Хасково, откраднаха пари от автобус

За кражба в хасковското управление е доведен и 30-годишен мъж, задигнал кашон с портокали, оставени пред хранителен магазин на булевард „Раковски“.

Серията от разкрити крадци продължава със залавянето на 24-годишен софиянец. В средата на месец октомври той заговорил 84-годишна жена пред дома й на улица „Дунав“ под предлог, че изкупува стари дрехи. Жената се качила до апартамента си в областния град с цел да продаде такива и в последствие установила, че от жилището й липсват 200 лева и 10 евро.

Пак крадат в хипермаркет в Димитровград

Извършителят признал кражбата и заявил, че ще върне сумата на старицата. В ареста на Свиленград също за кражба е задържана 25-годишна любимчанка. Тя посетила магазин на булевард „България“ в Свиленград.

Крадец пробва обир в хипермаркет в Димитровград

В пробната взела със себе си 5 клина и 2 блузи, като им свалила алармените чипове с клещи. В бързината навлякла клин, на който забравила да свали чипа. Същият задействал алармата, което довело до задържането й.