Психично болен уби 13-годишния си племенник  в  село Елена
Психично болен уби 13-годишния си племенник в село Елена / Darik News, архив

Психично болен 21-годишен мъж уби племенника си в хасковското село Елена, съобщи Окръжната прокуратура.

Жертвата е 13-годишният Йордан. Убиецът е неговият вуйчо, който се казва Радко и е на 21 години. Двамата били в дома на майката на Радко и баба на Йордан- Роза, където тази сутрин между 9 и 10 часа се спречкали за това кой телевизионен канал да гледат. Психично болният вуйчо намушкал с нож в областта на сърцето 13-годишното момче. Докато дойде фелдшерът, детето издъхнало, разказа кметът на селото Иван Иванов. Майката на детето- Весела, работи в Англия и към момента пътува към страната.

Радко е бивш възпитаник на гимназията по дървообработване. До завършване на училището всичко било наред, след което обаче, се отключили проблеми с психиката, разказа още кметът на с. Елена. На два пъти Радко е бил в психодиспансера в Болярово с диагноза параноидна шизофрения и поне още 2 пъти в специализирани болници, като за последно бил изписан в началото на този месец. По информация от кмета на селото не е бил агресивен и не е създавал проблеми.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково незабавно е започнало разследване за престъпление по чл. 115 от НК. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, провеждат се разпити на свидетели, назначени са експертизи. Установена е причината за смъртта на детето -  прободна рана от нож в областта на сърцето, информират от прокуратурата. Доказателствата до момента сочат, че извършител на деянието е вуйчо на починалото дете, който страда от  тежко психиатрично  заболяване - параноидна шизофрения- заболяване, което изключва вменяемостта. Извършителят е задържан и настанен в Центъра за психично здраве в Хасково за лечение.