/ ОУ "Славейков", Димитровград

Пред петокласници от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков” представи литературното си творчество за деца дългогодишният полицай и треньор по джудо и джу-джицу Гочо Гочев.

В края на април той издаде две детски книжки - „Патешка математика” със стихове и детективски роман „Лятото на киселите краставички“.

Гочо Гочев в ОУ "Славейков"
ОУ "Славейков", Димитровград

Гочо Гочев в момента работи в Районното управление на полицията в Гълъбово и е главен инструктор по лична самозащита към ОД на МВР-Стара Загора. Признава, че пише най-често след работа, късно вечер.

Гочо Гочев в ОУ "Славейков"
ОУ "Славейков", Димитровград

Тойю призна пред петокласниците, че вече работи и над продължение за детския детективски роман „Лятото на киселите краставички“, като е замислил да се превърне в поредица. "Първият роман включва и действителни случки", разказа още Гочев.

Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман

Днес той сподели пред петокласниците от ОУ „Славейков” как се е родила идеята за стиховете и романа, кой е първият им читатели и как се е стигнало до издаването на творбите.
Това е и първата подобна среща с детска публика за него, след като на 19 април бе премиерата на книгите му в Клуба на дейците на културата.