Отложиха делото за побоя над възрастно семейство в с. Малко градище
Отложиха делото за побоя над възрастно семейство в с. Малко градище / DarikNews

Хасковският окръжен съд не даде ход на делото за садистичния грабеж над възрастно семейство в с. Малко градище. Адвокатът на пострадалите е подал молба за отлагането заради възникнали ненадейно лични причини. На следващото заседание 77-годишната баба Мавруда и 88-годишният дядо Боньо Добреви ще поискат да бъдат конституирани като частни обвинители и ще предявят граждански искове за по 50 000 лв., стана ясно днес.

Двама от обвинените за грабежа натопиха за свой съучастник анонимен свидетел на прокуратурата. Не Васил Атанасов, а мъж на име Джингиз беше с нас, когато ограбвахме старците, заявиха 24-годишният Стойчо Огнянов и 44-годишният Иван Георгиев. Двамата признаха, че са участвали в жестокото престъпление и чрез защитниците си обявиха, че са готови на споразумение с прокуратурата.

Нападението над възрастните хора в любимешкото село в нощта на 3 срещу 4 ноември миналата година потресе с жестокостта си цялата страна. Тогава тримата маскирани изкъртили входната врата и нахлули в къщата. Старците били извлечени от постелите им и бити жестоки, за да кажат къде са скрили парите си. Бабата и дядото били заплашвани и с моторна резачка. Лежали близо 8 часа в  кръв, преди баба Мавруда да успее да допълзи до съседката си и да подадат сигнал на телефон 112. Десетина дни по-късно извършителите бяха открити- трима роми от свиленградската махала с криминални досиета.

На два пъти – през май и юни тази година, Васил Атанасов поиска по-лека мярка за неотклонение от постановената задържане под стража. Първият път дори Хасковският окръжен съд пусна Васил от килията под домашен арест, но след протест на държавното обвинение пловдивските апелативни магистрати го върнаха в следствената килия. На 12 юни Атанасов пак поиска да излезе, но тогава молбата му бе отхвърлена още на първа инстанция.