ОИК за изборите в с. Сталево вече работи
ОИК за изборите в с. Сталево вече работи / Darik News
ОИК за изборите в с. Сталево вече работи
70055
ОИК за изборите в с. Сталево вече работи
  • ОИК за изборите в с. Сталево вече работи

Общинската избирателна комисия вече работи в администрацията на Димитровград за предстоящите на 16 март частични избори за кмет на Сталево. Изборите бяха насрочени с указ на държавния глава, след като в началото на януари почина кметът на селото Панчо Панушев.

ОИК се помещава в стая 12 на общинската администрация в Димитровград. Председател е юристът Димитър Гавазов. До 8 февруари е срокът за регистрация на партии и инициативни комитети, които ще издигат кандидатури, информира днес той. За целта комисията ще работи и в съботния ден до 17 часа. До 13 февруари е крайният срок за регистрация на кандидатите, като същия ден след 17 ч. ще бъде теглен и жребият за реда, по който ще бъдат записани в бюлетината. Също до 13-ти е и срокът, в който избиратели с увреждания могат да подадат заявления за подвижна урна, в която да упражнят правото си на вот.

Предстои избирателните списъци, които подготвя дирекция ГРАО, да бъдат поставени на хранителния магазин на РПК в с. Сталево, като до 18 февруари могат да бъдат подавани заявления по образец за промени в тях, а до 1 март- за допълнително вписване, уточни секретарят на община Димитровград Венета Стоименова. Чуйте я с още информация в приложения файл.

ОИК за изборите в с Сталево вече работи
netinfo

За 16 часа на 12 февруари в администрацията са насрочени и консултациите за състава на секционната избирателна комисия. 366 са жителите на село Сталево към момента на насрочване на вота, поради което там ще бъде сформирана една секция, обясни Димитър Гавазов.