/ ThinkStock/Getty Images
Установено е, че в автомобила пътували 11 граждани на Ирак и Сирия
Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми мъж на 21 г. и непълнолетен на 17 г., за това, че на 8 октомври в землището на село Левка осигурили транспорт на 11 граждани на Ирак и Сирия, да преминат през страната, като деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, съобщиха от обвинението.

След акция: Задържаха 11 нелегални мигранти в Свиленградско

На 8 октомври край село Маточина, полицейски служители установили лек автомобил, като подали сигнал на 21-годишния водач да спре. Той не се подчинил и  продължил да управлява колата по пътя в посока към село Левка, където е бил спрян.

Установено е, че в автомобила пътували 11 граждани на Ирак и Сирия. Те били влезли незаконно у нас през „зелена“ граница. Обвиняемият непълнолетен също бил в автомобила, като с него и заедно отишли да чакат и посрещнат мигрантите в близост до границата, след което трябвало да ги превозят във вътрешността на страната.

Хванаха мигранти, укрити в камион на ГКПП „Капитан Петко войвода“ (СНИМКИ)

На 12 октомври, Районна прокуратура внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Районен съд-Свиленград, е определил на 21-годишиня мъж мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо непълнолетният е взета мярка - „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“.

Определението на съда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Хасково.