Обстановката в Хасковска област
Обстановката в Хасковска област / netinfo

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, съобщават от областната администрация. От 18.00 часа беше преустановено влизането в страната през ГКПП - Капитан Андреево на товарни автомобили над 10 тона. На паркингите в областта престояват 185 тирове.

За товарни автомобили под 10 тона важи ограничението за движение по пътищата само с вериги. Почистването и опясъчяването на пътните артерии продължава и в момента.

Без ток на територията на Хасковска област са 6 села. Екипите на електроразпределителното дружество работят за отстраняването им. Без вода, заради липсата на електрозахранване на помпените станции при село Ябълково, са 3 села.

В Областната противопожарна служба са регистрирани 24 произшествия. 12 от тях са сигнали за паднали на пътя дървета, които са отстранени. Служителите са участвали и в 5 случая на оказване помощ на закъсали автомобили и при отводняване на ГКПП - „Ивайловград". На територията на областта е имало 5 пожара - два в Димитровград и един в Свиленград. Там са горели ел.табла, а огънят е обхванал и мазе. Два са били пожарите в Хасково, и при двата има загинали.

Координацията на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия е добра и институциите са в готовност да реагират при усложняване на обстановката, допълват от областната администрация.

Съобщенията на Националния институт за хидрология и метеорология са за спиране на снеговалежите на територията на областта, което обаче ще е придружено с рязко понижаване на температурите.