Мълчалив протест в Спортното против директора Генев
Мълчалив протест в Спортното против директора Генев / Dariknews.bg, архив

Мълчалив протест се проведе в Спортното училище в Хасково против директора на школото Генчо Генев. Днес по обяд учители и треньори се събраха в учителската стая, за да изразят за пореден път недоволството си от управлението на Генев, да поискат оставката му и да настоят за спешна проверка от министерствата на образованието и спорта, Инспекцията по труда, Регионалния образователен инспекторат, Община Хасково.

На 17 юни две трети от колектива на школото поискаха с отворено писмо смяната на директора Генчо Генев и проверки от въпросните институции. В него те заявиха, че "В училището безпрецедентно се удържаха пари от заплати на спортни преподаватели в продължение на години за това, че броят на учениците в групите по спорт е по-малък от този, който директорът е определил. В същото време той открива нов щат за сборен норматив по английски, немски и български език и т.н.”. Пред журналисти тогава Генчо Генев заяви, че твърденията в писмото са лъжа и че недоволните правят това под натиск.

Днес Генев заяви още, че в момента тече проверка от министерството и че ако тя не покаже нарушения, няма да подаде оставка под натиск на колектива. „Протестиращите са подведени от една група, която се е опитала да манипулира резултатите от националното външно оценяване, а аз ги разкрих, затова е и атаката срещу мен”, каза Генев.

Протестите на учители и треньори ще продължат всеки ден до оставката на директора Генчо Генев.