/ Dariknews.bg, архив
Веселин Тодоров КНСБ Хасково
96778
Веселин Тодоров КНСБ Хасково
  • Веселин Тодоров КНСБ Хасково
Бюджетните таблици и цифрите, с които от общинска администрация отговарят на исканията на медицинския персонал за по-високи заплати са коренно различни от предоставените таблици и цифри на синдикатите от КНСБ. И въпросът днес, когато сестрите протестират символично, е - кои бюджетни данни са верни – тези предоставени на КНСБ по време на преговорите с общината, или тези предоставени на медиите?

"Разликите в числата не са фрапиращи, но са съществени и будят съмнение и недоверие", заяви пред  Дарик радио координаторът на КНСБ за Хасково Веселин Тодоров. Има разминавания в данните за преходния остатък, дори за данните за отпуснатия от държавата бюджет за функция „здравеопазване”, както и по други важни показатели.

Днес от синдиката ще пишат писмо до кмета Беливанов с искане за среща, на която се надяват да бъдат уточнени въпросните различия. И докато се разбере общината какво е извършила – грешка, заблуда, лъжа изниква и въпросът  - с кои  данни точно е заседавала вчера финансовата комисия обсъждайки исканията на сестрите?

Веселин Тодоров представи пред Дарик радио – Хасково установените от КНСБ неверни,объркани или не е ясно още какви данни предоставени им от Община Хасково: