Кметът на Хасково подарява на училищата и библиотеката книгата „Каймакъ-Чаланъ“
Кметът на Хасково подарява на училищата и библиотеката книгата „Каймакъ-Чаланъ“ / Община Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов ще подари на всички училища и библиотеката в града книгата „Каймакъ-Чаланъ“. Снощи той присъства на представянето й от автора й Красимир Узунов. Добри Беливанов му подари плакет с герба на Хасково.

Кметът на Хасково подарява на училищата и библиотеката книгата КаймакъЧаланъ
netinfo

На събитието присъстваха началникът на отбраната генерал Константин Попов, адмирал Пламен Манушев, народен представител в 43-то НС и бивш командващ Военноморските сили, бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада „Специални сили“, инж. Койчо Русев, председател на СОАТ и член на УС на АЕБТРИ, народният представител Евгения Ангелова, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, граждани и военнослужещи. Военнослужещи от 68-ма бригада внесоха знамето на България под звуците на „Повеска“ изпълнена от тръбач.

Кметът на Хасково подарява на училищата и библиотеката книгата КаймакъЧаланъ
netinfo

289 души от Хасковска околия лежат на Каймак-Чалан, каза Красимир Узунов. Благодарен съм на над 1000 фамилии, които се обадиха и ни разказаха историите си, свързани с Каймак-Чалан, допълни той.

 

Хасково е един особен град с дълбоки военни традиции. Хасково е град с дух, затова и аз съм тук с удоволствие- това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов.