/ БГНЕС, архив
На заседание на Областния кризисен щаб в Хасково, кметът на Харманли Мария Киркова постави въпроса за бежанския лагер от открит тип в града във връзка с усложняващата се епидемична обстановка.

Киркова определи като особено притеснително , придвижването на големи групи мигранти от Регистрационно-приемателния център в града, които не спазват противоепидемичните мерки.

Със засилването на бежанския поток и покачването на заболеваемостта са необходими мерки с цел превенция от разпространение на коронавирусната инфекция, е призовала кметът.

Сирийци от центъра за мигранти в Харманли се сбиха, има задържани

Зам.-областният управител на Хасково Виолета Желева е предложила да се проведе среща с представители на Държавната агенция за бежанците, където да се постави темата и да се дискутират последващи мерки.

На заседанието са били обсъдени още обстановката и равнището на заболеваемостта в областта.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов отново е подчертал ниската възрастова граница на пациентите с коронавирус- между 40 и 50 години.

Над 90% от разкритите специализирани легла в МБАЛ-Хасково са заети, в това число и тези в Детско отделение, е информирал медикът.


 
БТА