/ ThinkStock/Getty Images
На тържествени заседания на Общинските съвети в Ивайловград, Любимец, Симеоновград и Стамболово клетва положиха новоизбраните кметове, общински съветници и кметове на кметства, съобщиха от Областна администрация-Хасково.

Новоизбраните кмет и общински съветници в Хасково ще се закълнат на 8 октомври

Изпълняващият длъжността областен управител на Хасково Стефка Здравкова бе гост на церемониите в четирите общини, За трети пореден път в Ивайловград, като кмет на общината, клетва положи Диана Овчарова. Заклеха се също 13-те общински съветници и кметове на кметства. За председател на общинския съвет беше избран Калин Митрев.

В Любимец също за трети пореден път, като кмет на община, клетва положи инж.Анастас Анастасов. За председател на общинския съвет бе избрана Мария Станкова. Местният парламент също е от 13 съветници, а пряко избран е само кметът на село Малко градище.

56,45% е избирателната активност в област Хасково към 17.30 ч.

Милена Рангелова положи клетва, като кмет на община Симеоновград за трети мандат и официално встъпи в длъжност. На първата тържествена сесия клетва положиха и новоизбраните общински съветници и кметът на кметство с.Свирково. За председател на общинския съвет беше избрана Светлана Стоева.

В община Стамболово, също от днес, официално встъпиха в длъжност новоизбраният кмет и общински съвет. Новият кмет на Стамболово Аднан Йълдъз, 17-те общински съветници и 21 пряко избрани кметове на села се заклеха през мандат 2019-2023 г. да работят в интерес на хората от Стамболово. За председател на общинския съвет беше избран Ербил Халил.

Избирателната активност в област Хасково е 33,58% към 12.30 ч.

Утре предстои клетва да положат новите местните управници в община Димитровград, а на 8 ноември - в Хасково и Минерални бани. Очаква се в Свиленград това да стане следващата седмица.