Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 118 831 лева при проверки на два товарни автомобила, излизащи от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

В първия ден на годината "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция.

Откриха недекларирана валута на стойност над 1 млн. лв. на Митница Русе (СНИМКА)

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити 9 полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с различен номинал. Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за инструменти.

Агенция „Митници“

Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равностойност 1 321 657 лева. Другият случай е от 26.12.2022 година, когато на пункта пристига товарен автомобил на път от Великобритания за Турция. Митническите служители извършват щателна митническа проверка, при която зад метални алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето са открити пакети с пачки британски и шотландски паунди с различен номинал.

Агенция „Митници“

Агенция „Митници“

Общото количество на откритата валута е 358 440 британски и 360 шотландски паунда с обща левова равностойност 797 174 лева Шофьорите на товарните автомобили - турски граждани, са привлечени като обвиняеми от прокуратурата.