Ивайловград спечели награда за оригинално представяне на продукт на културния туризъм
Ивайловград спечели награда за оригинално представяне на продукт на културния туризъм / netinfo

Ивайловградският щанд спечели наградата за „Оригинално представяне на продукт на културния туризъм" от 10-ото издание на Международното изложение „Културен туризъм" във Велико Търново.

Изпълняващият длъжността директор на Общинския исторически музей Ивайловград Николина Райкова-Николова прие наградата, която представлява плакет с надпис от колоната на цар Иван Асен ІІ в църквата "Св. 40 мъченици", изработени от скулптора Борис Борисов.

Изложението се проведе от 18 до 20 април в Изложбените зали "Рафаел Михайлов", където на площ от 300 кв.м над 60 изложители от 30 български общини и 15 чужди държави бяха разположили свои щандове.

Кметът Диана Овчарова лично посрещна първите гости на ивайловградския щанд, а изпълняващият длъжността директор на музея в Ивайловград се превъплъти в ролята на древноримска робиня и изпълни римски ритуал на посрещане, като изми с ароматна вода ръцете им.

Сред възстановка на колонадата и част от басейна във вила „Армира" в първия ден на изложението служители на Общината, Историческия музей и Туристическия информационен център пресъздадоха автентичен римски пир. Древноримските актьори изиграха пред собственика на вилата и неговите гости част от музикално-поетичния спектакъл "Съзвездие наречено любов" на поета Ивайло Балабанов, като в края на спектакъла поканиха всички посетители на чаша ивайловградско вино.