Искат анализ за готовността на България да усвоява европари
Искат анализ за готовността на България да усвоява европари / netinfo

Анализ за проектната готовност на страната ни за усвояване на парите от европейски фондове ще поиска от правителството Български народен съюз. Това заяви хасковският депутат Иван Стаматов.

Според него ако нямаме такава готовност, само ще плащаме такси и вноски като член на Съюза.

Народният представител присъства на среща дискусия по проблемите и възможностите за развитие на селските райони. По инициатива на Земеделски народен съюз на срещата бяха поканени представители на различни земеделски формации.

Според председателя на партията Стефан Личев е време земеделските партии да се обединят, да работят заедно и да станат гарант за тези райони, които обхващат близо 70% от територията на страната. Бъдещето на България обаче зависи от правилното усвояване на средствата от европейските фондове.

Една от най-дискутираните теми на срещата в Хасково бе идеята за обединение на всички земеделски формации. Целта е да се явят на изборите за Европейски парламент с единна листа и да се борят поне за един техен представител в парламента на Европейския съюз, който да представлява именно селските райони.
Според заместник-председателя на Земеделски народен съюз Борислав Китов основните проблеми на България са два – здравеопазването и това, че можем да станем зависими от Русия в областта на енергетиката.