Икона на Св. Петка и митрополит Николай посреща Димитровград
Икона на Св. Петка и митрополит Николай посреща Димитровград / Darik News, Архив
Икона на Св. Петка и митрополит Николай посреща Димитровград
67641
Икона на Св. Петка и митрополит Николай посреща Димитровград
  • Икона на Св. Петка и митрополит Николай посреща Димитровград

Иконата на Света Петка Българска и нейната одежда ще донесе в Димитровград днес пловдивският митрополит Николай. В навечерието на храмовия празник Димитровден той ще отслужи молебен на централния градски площад от 17 ч. днес. Посрещането му там е обявено за 16.30 ч. След молебена на откритата сцена владиката ще поведе традиционното вече литийно шествие към църквата „Св. Димитър” и до 18 ч. този участък от бул. „Раковски” ще остане затворен за движение на автомобили, информират от общинската администрация.

Вечерна литургия ще бъде отслужена от 18 ч. в храма „Свети Димитър“, където иконата на Св. Петка и нейната одежда ще останат до обяд на 29 октомври. Службата на митрополит Николай, придружаващите го свещеници и димитровградският протойерей Георги, ще бъде предавана и на видеостена за тези, които не успеят да влязат в църквата, уточни директорът „Хуманитарни и социални дейности” Антоанета Шаркова. Чуйте я с още информация в приложения файл.

За храмовия празник на града Димитровден, от 8 часа, ще има сутрешна служба в църквата "Св. Димитър" и по традиция от настоятелството са приготвили за миряните курбан.