/ Агенция "Митници"
90 пакета с 45 кг контрабандна паста за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево в тайници на лек автомобил, управляван от холандски гражданин от турски произход. Колата e пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 07.08.2018 г. вечерта.

Намериха цигари и дрехи менте на границата

Заедно с шофьора, в автомобила са пътували двете му деца и една жена - също холандска гражданка.
Пред българските митнически служители, тя е декларирала, че внася 90 кутии цигари, които са задържани с разписка за поставяне под митнически режим.

Хванаха парфюми ментета

Останалите пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците, митническите служители откриват, поставени на мястото на резервната гума, в други фабрични кухини и в два от куфарите в багажника на колата, общо 90 пакета с паста за наргиле в опаковки по 500 грама без акцизен бандерол.

Намериха 14 000 евро в гастарбайтери на "Капитан Андреево"

Шофьорът на автомобила е признал, че цялото количество е негова собственост. Срещу холандския гражданин с инициали М. О. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните пакети с общо 45 кг паста за наргиле са задържани. Задържан е и лекият автомобил, като средство, послужило за извършване на нарушението.