/ Агенция "Митници"
341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон задържаха митничарите на граничния пункт “Капитан Андреево” при три проверки, съобщават от Агенция “Митници”.

В два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС, са открити при проверки на български и турски товарни автомобили.

Митничари намериха забранен фреон в камион

Шофьорите им представили редовни документи за превозваната стока, но камионите били селектирани за пролъчване с рентгенова апаратура.

При последвалата физическа проверка в кабината и станичния долап за инструменти на българския камион са открити 100 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита от 5 различни марки.

Задържаха нелегални мигранти на ГКПП „Капитан Андреево“

В товарното помещение на турския камион сред декларираната стока, са били скрити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. В товарното помещение на камиона са открити още и 12 бутилки, всяка по 13.62 кг, забранен за внос газ фреон “134а”.

При друг случай при проверка на лек автомобил с българска регистрация на мястото на резервната гума са били укрити 41 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита, също забранени за внос в ЕС.

Митничари хванаха боен арсенал на Капитан Андреево

Контрабандните препарати са иззети и са предадени с протокол на служител от БАБХ. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. За първото полугодие на тази година митничарите на “Капитан Андреево” са задържали близо 600 литра и 226 кг забранени за внос препарати за растителна защита.