/ IStock
Баскетболистка, читалищен деец и хоров диригент и художествен ръководител са новите почетни граждани на Хасково.

Ваня Дерменджиева, Александър Милушев и посмъртно Борис Младенов бяха удостоени със званието след гласуване на сесия на Общинския съвет.

Дългогодишният национален състезател по баскетбол Ваня Дерменджиева е родена в Хасково. Предложението за номинирането с отличието на заслужилия майстор на спорта и носител на сребърен медал от Олимпиадата в Москва през 1980 година е на инициативен комитет.

Чуждоезиков преподавател е новият почетен гражданин на Хасково

Също инициативен комитет и УС на Образцово народно читалище "Заря 1858" - Хасково са вносители на предложението за настоящия секретар на просветната институция Александър Милушев. Поводът е неговата 65-годишнина, а мотивът - израстването на "Заря 1858" до водещите читалища в страната, според текста на докладната.

Дългогодишният хоров диригент и художествен ръководител на представителния Ансамбъл за народни песни и танци "Китна Тракия" и диригент на Смесен хор "Родна песен" Борис Младенов /1920-1987 г./ също получи посмъртно почетната титла.

Ваня Дерменджиева, Александър Милушев и близките на Борис Младенов ще бъдат вписани в почетната книга на града и ще получат отличията си на празника на Хасково 8 септември.

 
БТА