/ БГНЕС, архив
Министър Илко Семерджиев провери изпълнението на указанията по проблема с водата
Хасковлии завеждат дело заради урановата вода
93306
Хасковлии завеждат дело заради урановата вода
  • Хасковлии завеждат дело заради урановата вода

Жители на Хасково обмислят да заведат колективен иск в съда заради кризата с водата.

В областния град хората са убедени, че ще спечелят делото. Те считат, че заради високото съдържание на уран и радиация в питейната вода са си докарали куп болести.

Здравният министър в Хасково заради проблема с водата    

Освен това вече около 200 души са се включили в подписка, която ще бъде внесена при омбудсмана Мая Манолова. Подписката е организирана от Инициативен комитет.

Днес трябва да станат ясни резултатите от взетите проби на водата във водоноските, които вчера бяха поставено на възлови места в града. Очаква се и да бъдат доставени още водонски по хасковските квартали.

Прецизен мониторинг на всички сондажни кладенци, подаващи питейна вода в Хасково, ще бъде извършен веднага след Великденските празници. Цялостната диагностика на водите в областния град ще позволи да се вземе най-доброто решение за бързо справяне с проблема с установените завишени показатели на уран и обща алфа активност в някои от сондажните кладенци.
 

Здравният министър в Хасково
Областна администрация, Хасково


Това бе решено днес на координационната среща в Областна администрация, на която присъстваха вицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и зам.-министърът д-р Галин Каменов. Посещението на здравния министър и заместникът му в Хасково обаче, както и проведените на място срещи, останаха скрити от медиите.