Музикантът и дългогодишен член на журито на телевизионния формат "Като две капки вода" Димитър Ковачев ще дебютира на театралната сцена в Хасково.

На Фънки е поверена ролята на погребален агент в пиесата на Елин Рахнев "Веселата карета", с премиера на 30 септември. Рахнев е и режисьор на спектакъла.

Той определи пиесата като "весело-тъжна"-веселото е да не се притесняваме от смъртта и да не се притесняваме от живота. "И горе, и долу, всички сме едни и същи", каза Рахнев. 

Фънки: Обичам да казвам това, което виждам и чувам

Бях мотивиран да участвам финансово, пошегува се Фънки, а вече сериозно поясни: "Малко съм като в небрано лозе. Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че играя с такива големи актьори на една сцена".

Зрителите ще видят в ролите и Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов.

Сценографията е на Анелия Райкова, а музиката - на Георги Георгиев от група "Остава". Постановката ще бъде играна и на 2 октомври в Драматичен театър "Иван Димов".
БТА