Известно е, че Фънки определено не харесва примата на родната поп музика - Лили Иванова. Певицата не е коментирала никога отношенията им, но съвсем скоро стана ясно какво Фънки никога не е харесвал в естрадната певица и сам е признавал, че това влияе на оценката му за нейните имитации.

През 2005 г. Лили Иванова и групата "Черно фередже" били на общ концерт, но Фънки закачливо казва, че "другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител", пише каналът "Cool News" във vbox7.
Преди групата да излезе на сцената, Лили изпяла 7-8 песни сама, а след това и 2-3 дуета с композитора Митко Щерев, с когото тогава били в перфектни отношения, пишат от "Уикенд". След края на последното изпълнение на Лили конферансието на концерта представило "Черно фередже" като изненадата на вечерта. Това доста разгневило певицата, която останала разочарована, а до ушите на Фънки достигнал коментар на Лили, че за нея е обидно да подгрява подобни музиканти, които пеят мръсни песни със силно нецензурен текст.

През годините в "Като две капки вода", където Фънки е жури, Лили е била доста пъти имитирана. Имитацията на Лили донесе победа в "Капките" за Софи Маринова, но само на полуфинала. След брилянтното ѝ изпълнение на "Скитница" продуцентът Маги Халваджиян не се сдържа и излезе на сцената, за да поздрави ромския славей.

Фънки обаче отново иронизира Лили за възрастта ѝ, сравнявайки я с безсмъртния главен герой на хитовия сериал "Шотладски боец", но сподели, че за него Софи се е справила чудесно с въпросната задача.